diumenge, 7 d’octubre de 2012

Possible carta per a la Conselleria

Uns companys del CP Manuel Anton de Mutxamel ens ha passat una carta que han fet ells per a demanar el professorat que els falta i han aconseguit el tutor/a de quart que no tenien i continuen reivindicant un/a professor/a d'angles. Es podeu baixar el document punxant el següent enllaç https://www.dropbox.com/s/7g7xgt0glrssmn3/ESCRIT%20BAIXA%20sises.doc 

DIRECCIÓ TERRITORIAL DE LA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ D’ALACANT
L'Associació de Mares i Pares del C.P. Miguel de Cervantes i les famílies dels xiquets i xiquetes dels sisés vol mostrar davant aquesta Direcció Territorial i, per extensió, davant de la Conselleria d'Educació, el malestar que els produeix el fet que l'alumnat d'aquests grups no puguen rebre les seues classes de sisé  perquè no s'ha cobert la baixa que hi ha al centre des de l’u de setembre.
Des que es van anunciar i es van publicar les mesures que afecten els serveis públics a tot Espanya i, per tant, també a la Comunitat Valenciana, la comunitat educativa i la societat en general s'ha manifestat en contra de les retallades pressupostàries que, amb l'objectiu de reduir el dèficit de les administracions públiques, s'han establert en l'àmbit de la sanitat i l'educació.
En el cas que ens ocupa, l'administració ha decidit cobrir una baixa de cada dos en els centres escolars. En altres àmbits de l'administració, aquesta mesura pot interferir en la resolució de procediments administratius de tot tipus per a perjudici dels administrats però, en el cas de l'educació, aquesta mesura interfereix directament en l'educació dels nostres fills/es, que veuen minvada de manera evident la seua adquisició de competències i coneixements. La seua educació no és un procediment administratiu, és una necessitat i un dret bàsic i fonamental, i per a l'administració una obligació el que es puga dur a terme de manera efectiva. No sembla oportú estalviar diners dels nostres impostos en una cosa tan important i decisiva per al futur com és l'educació.
Aquest curs Conselleria va a estalviar una gran quantitat dels nostres diners aportats via impostos en eliminar el bo llibre, un gran nombre de línies de transport escolar i les beques de menjador per a l'alumnat transportat. A més, tot sembla indicar que les noves condicions per obtenir una beca de menjador i ajudes per a llibres van a reduir la quantitat final que s'aporte per a aquesta finalitat.
Les famílies estem suportant estoicament un augment de les despeses de tot tipus, inclosos els derivats de l'educació dels nostres fills/es (augment del IVA en el material escolar), fent un esforç que no es mereix com a resposta de l'administració el tenir als nostres fills i filles sense atendre a les seues necessitats educatives bàsiques, com és el rebre totes les classes que estan establertes en el currículum.
Quan es van anunciar les mesures d'estalvi es va dir, per activa i per passiva, que no anaven a afectar la qualitat de l'ensenyament. Això no és cert, i com a mostra, tenim a l'alumnat dels sisés de la nostra escola sense rebre les classes de la tutoria del grup A, el castellà del B i el suport del C.
Com contribuents aportem diners - cada vegada més diners ... - perquè funcionen els serveis públics que necessitem, i per això demanem que es gaste en l'important, en aquest cas en l'educació, en el futur de tots/es. Creiem que el sou que es puga pagar a un professor/a substitut/a durant uns mesos són uns diners ben gastats, uns diners necessaris.
Per tot això, SOL·LICITEM que es cobrisca immediatament la baixa del mestre/a de sisé A perquè l'alumnat afectat puga rebre amb normalitat totes les seues classes.

Atentament

L'AMPA del C.P. Miguel de Cervantes d’Elx i els pares i mares en representació de l'alumnat afectat.

La carta podria anar acompanyada de signatures de totes les famílies del centre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada