divendres, 5 d’octubre de 2012

Mares i pares dels sisés disposats a mobilitzar-se pel dret a l'eduació

Les famílies de l'alumnat de sisé en la reunió del dijous 4 d'octubre van mostrar la seua indignació per les retallades de la Conselleria d'Educació, que en el seu cas impedeix que els seus fills i filles tinguen una professora tutora des de principi de curs. A un mes de l'inici de curs i a hores d'ara, el grup de sisé A, encara no té tutor/a, i el grup el de sisé B encara no han pogut donar l'assignatura de castellà. Les famílies no es podien creure la falta de sensibilitat dels responsables polítics educatius per atendre el dret a l'educació dels seus/es fills/es. De la reunió van eixir una sèrie de propostes de mobilització per a aconseguir els dos professors que falten al col·legi. Passem a enumerar-les:
  • Celebrar una assemblea de totes les famílies del centre el més aviat possible per a dur endavant les mobilitzacions que es proposen.
  • Demanar insistentment al servei territorial d'educació d'Alacant les mestres que falten al centre.
  • Arreplegar signatures de tota la comunitat escolar demanant que es cobrisquen els dos professors que falten i enviar-les al Sindic de Greuges, a la Conselleria d'Educació i al Servei Territorial d'Educació d'Alacant.
  • Estudiar la possibilitat de no portar els alumnes a l'escola un dia o de fer una concentració a les portes del centre a les nou del matí.
  • Posar-se en contacte amb la federació local d'Ampes per tal que convoque una manifestació local reivindicat que es cobrisquen totes les substitucions del professorat en tots els col·legis d'Elx. La proposta es fer-la un divendres a partir de les cinc de la vesprada i que isca de totes les escoles de la ciutat cap a un punt cèntric.
  • Traslladar als polítics del parlament valencià la problemàtica de l'educació que està patint Elx i tot el País Valencià per a que es parle a les Corts Valencianes i  a la premsa.
  • Fer concentracions de totes les famílies al pati del col·legi un dia a la setmana a les cinc de la vesprada i avisar als mitjans de comunicació.
  • Posar pancartes pel col·legi denunciant la situació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada